Hello sunshines,

Dinsdag was het de langste dag van het jaar en dat betekent dat de zomer nu echt is begonnen! Laten we niet vergeten dat we in Nederland wonen en dat we daar een hele aparte zomer hebben. De ene dag is het stralend weer en de andere dag komt de regen met bakken uit de hemel vallen! Vandaar dat ik jullie maar even sunshines noem, want dan komt er nog een beetje zon tussen deze buien door! Ik heb vandaag de foto’s en het verslag van dag 3 in New York!

IMG_3178

Zaterdagochtend reden we met de hop op hop off bus naar Lower Manhattan. Hier gingen we namelijk naar het 9/11 memorial. Dit is gemaakt voor alle slachtoffers die zijn gevallen bij de aanslagen op 11 september 2001. Dit hierboven is het 9/11 memorial en het water wat naar beneden loopt stelt het instorten van de torens voor volgens mij.IMG_3168

IMG_3169

IMG_3172

Onder die bakken met water, zat een museum met alle informatie en verhalen van wat er op die dag is gebeurd. Daar zie je hierboven een aantal foto’s van. De foto met alle blauwe stenen moet de blauwe lucht voorstellen die er op die dag was, iedereen had namelijk een ander soort blauw in zijn hoofd en dat hebben ze op deze manier verwerkt. Alle stenen zijn een andere kleur blauw.

IMG_3227

Processed with VSCO with c1 preset

Na het behoorlijk emotionele museum, zijn we over de Brooklyn Bridge naar Brooklyn gelopen! Op die brug heb je een prachtig uitzicht over de stad.

IMG_3237

Papa bij de brug met de skyline op de achtergrond!IMG_3180

Op weg naar Brooklyn!

IMG_3181

En dit is de brug in zijn geheel vanaf vast land! Op de achtergrond zie je de skyline!

IMG_3244

IMG_3245

Vanaf Brooklyn hebben we een watertaxi gepakt en zijn we langs het Vrijheidsbeeld gevaren!IMG_3184

Op de boot met paps in het midden van de panorama.

IMG_3297

Na het boottochtje zijn we omhoog gegaan en hebben we gelopen over The Highline, een park wat hoger ligt waardoor je weer een ander uitzicht hebt over de straten van New York. IMG_3192

Zoals dit uitzicht!

IMG_3246

Ongeveer op de helft van de Highline kwamen we een ijskraampje tegen. Hier verkochten ze een soort ijssandwiches. Dus ijs met twee koekjes als het ‘broodje van de sandwich’. Papa en ik hadden allebei de variant met vanille ijs en chocolate chip walnoot cookies.

IMG_3189

Volgens mij is dit wall street, als ik het goed heb:)

IMG_3191

En dit is de Freedom tower, het nieuwe world trade center.

IMG_3194

S’avonds aten we bij het Hardrock cafe op Times Square. Ik had de Veggie leggie burger.

En dat is alles wat we hebben gedaan op de zaterdag! Weer een lekkere volle dag met leuke activiteiten! Morgen heb ik dag 4 en 5 voor jullie want op de maandag hebben we niet zoveel meer gedaan!

Kus, Ella

Advertenties

2 gedachtes over “New York diaries dag 3!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s